Ana sayfa DÜNYADAN K-POP VE TÜRKİYE CİNSİYETSİZLİK AKIMI

K-POP VE TÜRKİYE CİNSİYETSİZLİK AKIMI

190
0

K-POP. Yani kore pop müziği. K-POP BTS,EXO,TWICE,BIG BANG,GIRLS GENERATION,SUPER JUNIOR,2NE1 gruplarından oluşuyor.Bu akım dünyaya Güney Koreden yayıldı.Yani menşei Güney Kore.Ama konu burada kalmıyor.Sözü uzatmadan direkt konuya gireyim.

Her yeni akım gibi başlangıçta sisteme bir başkaldırı.Özellikle ergenlik döneminde ki gençler ve ruhsal boşluğunu dolduramayan,aile iletişimi sıkıntılı gençlerin sarıldığı bir akım.Bu akım çocuklarınızın elinde.Telefonlarında ,tabletlerinde,bilgisayarlarında.

K-pop EŞCİNSELLİĞİ ve CİNSİYETSİZLİĞİ AŞILIYOR.

Fransa’da alınan karar

Fransa’da önceki günlerde meclis genel kurulunda kabul edilen yasa tasarısıyla okullarda dağıtılan formlarda anne ve baba teriminin yerine ‘ebeveyn 1’ ve ‘ebeveyn 2’ terimlerinin kullanılmasının kararlaştırıldığına da vurgu yapan Kılıçarslan, “Bu eşcinsellik lobilerinin propagandalarının geldiği yönü işaret etmesi bakımından son derece önemli. Bunun cinsel kimliklerin bozulmasıyla doğrudan ilgisi var. Eşcinsellik lobisi olağanüstü çalışıyor ve neredeyse bu konuda karşıt taraf söz alamaz hale geliyor. Bizim de cinsel kimliklerimize sahip çıkmamız lazım.” dedi. 

Dijital iletişim uzmanı Said Ercan

da K-Pop müzik gruplarından birinin “Army” olarak isimlendirilen hayran grupların olduğuna dikkati çekerek, bunların kendilerini “ordu” olarak tanımladığını, Army üyelerinin gruplarla ilgili her detayı ve gelişmeleri takip ettiğini anlattı.

K-Pop gruplarına yönelik yaptığı eleştirilerden sonra bu grubun fanlarının kendisini şikayet ettiğini belirten Ercan, “Bu yazılarımdan sonra beni BTS grubuna, Güney Kore devletine ve grupların büyük fanlarına şikayet ettiler. Bana yurt dışından dahi hakaretler yağdı. Ben onlara hep sizi düşündüğümüz için bunları yapıyoruz dedim.” ifadelerini kullandı.

Ercan, Kore’nin dünyada intihar oranın en çok olduğu ülkelerden biri olduğuna işaret ederek, “Güney Kore’de bu grup hayata tutunması zorluk çeken kitlelere hitap ediyor ve onları bağlıyor.” dedi.

Milli Eğitim Tedbir Alıyor

Bazı okullardaki rehberlik birimlerinin, ailelere bu konuyla ilgili yazı göndermeye başladığını aktaran Ercan, “Aileler artık bilinçlendi. Milli Eğitim Bakanlığı bu konunun üzerine gitmeye başladı, kanaat önderleri bu konuda yazılar yazmaya başladı. Bu, yetişkinlerin bilmediği ancak çocukların bildiği bir konuydu. Eskiden konuşulmayan bir konu şimdi konuşulabilir oldu. Bu gruplar artık sorgulanabilir oldu.” diye konuştu.

Said Ercan, ailelerin çocuklarıyla konuşmasını, internetteki hareketliliklerini onlardan dinlemelerini önererek, ebeveynlere bu konuda önemli görevler düştüğünü kaydetti.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here